tiistai 8. joulukuuta 2015

8.12. Taatelikakku


Ritvan taatelikakku

1,5 dl vettä
1 pkt taatelia (n.300g)
200 g voita
2 kananmunaa
2-3 dl sokeria
½ dl maitoa tai kermaa
n.4½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja taateli kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Anna jäähtyä. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada taikina Tupperware Silikoni Kruunuvuokaan.

175 astetta uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Silikonivuokia ei tarvitse voidella, riittää kun huuhtelet vedellä ennen käyttöä. Kakku irtoaa helposti ja siihen jää hieman kiiltävä pinta.