2 dl kuivattuja kanttarelleja
1 sipuli
1 l kasvislientä kuutioista tai fondista
voita tai margariiinia
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ruokakermaa
mustapippuria
rakuunaa
pilkottua ruohosipulia
tilkka cherryä tai portviiniä
Laita kuivatut sienet likoamaan veteen ja anna liota n 2 tuntia tai yön yli. Puristele sen jälkeen sienet kuivaksi ja ota vesi talteen. Silppua sienet ja sipuli pieniksi SmoothChopperissa. Laita kattilaan voita tai margariinia ja kuullota sienet ja sipuli kevyesti. Lisää vehnäjauhot ja anna rasvan imeytyä jauhoihin. Lisää liotusvesi ja ja hämmennä, lisää vettä ja mausteet. Anna kiehua n 10 min. Lisää silpputtu ruohosipuli ja kerma. Anna hautua 20-30 min ja mausta sherryllä tai portviinillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kerro mitä ajatuksia postaus herätti? Lyhytkin palaute piristää mieltä!