Saaristolaisleipä
2 leipää
1 litra
piimää
50 g hiivaa
2,5 dl
siirappia
2 tl suolaa
3 dl
kaljamaltaita
3 dl
ruisleseitä
5 dl
ruisjauhoja
n 7 dl
vehnäjauhoja
Leipien
voiteluun
siirappivettä
(puolet
siirappia ja puolet vettä)
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
Lisää siirappi, suola, maltaat, leseet ja jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Anna kohota liinalla peitettynä 1,5 h. Sekoita kohonneesta taikinasta Sekoituskauhalla
tai Kaapimella
ilmakuplat pois. Kaada taikina kahteen voideltuun UltraPro Cocotte ja/tai
Silikoni Leipävuokaan ja tasoita leipien pinta. Anna kohota puolisen
tuntia.
Paista 175 asteessa noin tunti. Voitele pinta siirappivedellä
ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 min. Kumoa leivät heti uunista oton
jälkeen ritilälle. Anna jäähtyä liinan alla. Laita leivät viileään tekeytymään
2-3 päiväksi, niin niiden maku ja rakenne paranee.
Lähetä kommentti
Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!