Yhteystiedot

Pia Korhonen, Järvenpää
piak (ät) elisanet.fi


Korhonen Pia tmi
y 2400617-5Harrastuksista

Ei, en ole piirtänyt koko ikääni. Aloitin kalligrafian vuosituhannen vaihteessa ja pensselit otin varastosta nelikymppisenä. Kortteja olen tehnyt jo pidempään.

En ole taitava, mutta innokas. Käyn viikottain maalausryhmässä ja ajoittain pistän pajan pystyyn myös kotona. Pääasiallinen tekniikkani on akvarelli, vesivärit, mutta nyt myös akryylivärit erilaisiin projekteihin.


Olen aloitteleva kalligrafi, jolla on intoa selvästi enemmän kuin taitoa.

Täältä näet joitakin töitä. 

Menin ensimmäiselle kalligrafiakurssilleni vuosituhannen vaihteessa. Halusin oppia kirjoittamaan kauniisti. Oma käsialani on todella huoletonta ja lukukelvotonta. Heti alussa huomasin, että minulla onkin henkilökohtainen haaste. Olen vasenkätinen ja kirjoittaminen musteella ja metalliterillä olisi vaatinut ranteen kääntämistä hankalaan asentoon. Päätin, että samalla vaivalla opettelen kirjoittamaan kalligrafiaa oikealla kädellä.

Se ei ollutkaan niin yksinkertaista. Olin ensimmäisillä kursseilla ihan tavattoman väsynyt ja hiki virtasi otsalla, kun yritin opetella kynän asentoa ja saada kirjaimia aikaan. Vuosia on kuitenkin vierinyt ja nyt teen tarkempaa työtä oikealla kädellä.

Kalligrafia vaatii jatkuvaa harjoittelua ja hiomista. Siihen minulla ei oikein riitä maltti. Kirjoittelen lähinnä kursseilla ja siksi kirjoitus ei ole edistynyt niin kuin harjoitusvuosista voisi päätellä. Olen edelleen täysi aloittelija ja nöyränä palaan aina alkuun.

Arjessani kalligrafia näkyy mm korttien tekemisessä, kuorien kirjoittamisessa ja satunnaisina kirjoitustöinä. Olemme pariin kertaan myös tehneet kalligrafisen kiertokirjan, jossa jokainen osallistuja tekee kerran kuussa työn niillä ohjeilla, jotka edellinen on antanut, ja lähettää kaikki valmistuneet sivut seuraavalle. Kierron jälkeen oma kirja palaa postissa kotiin ja saat monta työtä toivomillasi ohjeilla sidottavaksi kirjaksi.

Haaveenani on yhdistää kalligrafiaa ja akvarellia. Tehdä kortteja, tauluja jne. Taidot ei vielä riitä, en tiedä, kumpi on vahvempi puoli.

Opettajiani

Annikki Rigendinger
Brody Neuenschwander
Cherrel Avery
Gaynor Goffe
Hilkka Torkkeli
Kaisa-Leena Soni Tunkkari
Marika Koskimäki-Ketelä
Pauliina Yliniitty
Klaus-Peter Schäfel
Susan Reed
Teija Tiilimäki
Terhi Hursti
Ulla Lampinen
Veiko Kespersaks
Vivian Majevski
Vuokko Koho


Kirjasinlajeja, joita on tullut tapailtua

Antiikva
Copperplate
Italic
Jugend-tyyli
Labidar Antiikva
Lombardialaiset
Neuland
Pitsiunsiaali
Riimu
Roomalaiset suuraakkoset
Rotunda
Spencer
Kommentit