Minusta

Fannidolls Bella Jolanda eli Miisu

Olen Pia K, ikää on 50+ ja olen ollut pari vuotta työkyvyttömyyseläkkeella. Olen asunut koko ikäni Keski-Uudellamaalla. Minulla on Miisu-kissa ja leikki-ikäinen pojanpoika. Paja on yksiöni keittiönpöydällä ja varastona toimii kellarin häkkivarasto. Pienissä puitteissa mennään.
Harrastan vesivärimaalausta ja kalligrafiaa. Teen kortteja sekä painattamalla omista maalauksista, että askartelemalla. Viimeisimpänä harrastuksena on mukaan tullut valokuvaus.
Ei, en ole piirtänyt koko ikääni. Aloitin kalligrafian vuosituhannen vaihteessa ja pensselit otin varastosta nelikymppisenä. Kortteja olen tehnyt jo pidempään. Kun lähettämieni joulukorttien määrä alkoi nousta, painatin ensimmäiset omat postikortit. Nyt niitä on kertynyt jo monenlaisia.

Pääasiallinen tekniikkani on akvarelli, vesivärit, mutta nyt myös akryylivärit erilaisiin projekteihin. Käytän pääasiassa laadukkaita Schmincke Hodaram ja Aqua Drop -akvarellivärejä sekä Amsterdam-akryylivärejä. Olen aina ollut sitä mieltä, että leikkikalut pitää olla kunnolliset, mutta nyttemmin olen joutunut siitä periaatteesta välillä tinkimään.

Olen laajentanut maalaushommia valmiisiin puutöihin ja koristellut mm katuharjoja ja linnunpönttöjä. Myös näissä maaleissa panostan laatuun ja usein mainitsenkin julkaisun yhteydessä, mitä värejä on käytetty. Maalit ja lakat ovat vesiliukoisia.

Länsimaisessa kalligrafiassa kirjoitetaan usein historiallisten mallien mukaan kauniita tekstejä. Uudenpiakin kirjoitustyylejä harjoittelen aika ajoin.  Kalligrafiassa käytän kynänvarren ja metalliterien kanssa hierrettävää tankomustetta, valmiita musteita, guassia ja akryylivärejä tilanteen mukaan. Kuulun Suomen kalligrafiayhdistykseen.

Blogin nimi on sanaleikki nimestäni ja luonteenlaadusta. Kaikki pitäisi saada valmiiksi heti ja kiireellä, pian ja nopeasti.

Miten voin auttaa?

2 comments

 1. Minäpä eksyin tänne sinun askartelujen äärelle ihastelemaan. Kauniita kortteja ja taiteita olet tehnyt. Itse pidän myös askartelu puuhista...täytyy tänää pari korttia väsätä.
  Mukavaa uutta vuotta ja iloisia askartelu hetkiä sinulle. Polkuni johtaa tänne toistekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Blogin pitäminen on hauskaa ja antoisaa. Onnea sille matkalle!

   Poista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Nyt tulee niin paljon spämmiä, että hyväksyn kommentit ennen julkaisua.