Kalligrafia

Kalligrafia haasteena


Olen aloitteleva kalligrafi, jolla on intoa selvästi enemmän kuin taitoa. Vaikka harrastus on ollut mukana kuvioissa jo kahdenkymmenen vuoden ajan, olen harjoitellut lähinnä kursseilla. Niinpä taidot eivät ole kehittyneet riittävästi, vaikka aikaa on kulunut. Viime aikoina olen panostanut lajiin enemmän.
 
Lisähaasteena on vasenkätisyys. Kirjoittaminen musteella ja metalliterillä vasemmalla kädellä olisi vaatinut ranteen kääntämistä hankalaan asentoon. Päätin, että samalla vaivalla opettelen kirjoittamaan kalligrafiaa oikealla kädellä.
 
Se ei ollutkaan niin yksinkertaista. Olin ensimmäisillä kursseilla ihan tavattoman väsynyt ja hiki virtasi otsalla, kun yritin opetella kynän asentoa ja saada kirjaimia aikaan. Vuosia on kuitenkin vierinyt ja nyt teen tarkempaa työtä oikealla kädellä.
 
 
Täältä näet joitakin töitä. 

Menin ensimmäiselle kalligrafiakurssilleni vuosituhannen vaihteessa. Halusin oppia kirjoittamaan kauniisti. Oma käsialani on todella huoletonta ja lukukelvotonta. Heti alussa huomasin, että minulla onkin henkilökohtainen haaste, vasenkätisyys. 
 
Arjessani kalligrafia näkyy mm korttien tekemisessä, kuorien kirjoittamisessa ja satunnaisina kirjoitustöinä. Olemme pariin kertaan myös tehneet kalligrafisen kiertokirjan, jossa jokainen osallistuja tekee kerran kuussa työn niillä ohjeilla, jotka edellinen on antanut, ja lähettää kaikki valmistuneet sivut seuraavalle. Kierron jälkeen oma kirja palaa postissa kotiin ja saat monta työtä toivomillasi ohjeilla sidottavaksi kirjaksi.

Haaveenani on yhdistää kalligrafiaa ja akvarellia. Tehdä kortteja, tauluja jne.
 

 
 

Opettajiani

Annikki Ridendinger
Brody Neuenschwander
Cherrel Avery
Gaynor Goffe
Hilkka Torkkeli
Kaisa-Leena Soni Tunkkari
Klaus-Peter Schäfel
Marika Koskimäki-Ketelä
Pauliina Yliniitty
Sarikka Vuorenoja
susan Reed
Teija Tiilimäki
Terhi Hursti
Tessi Ranta-aho
Ulla Lampinen
Veiko Kespersaks
Vivian Majevski
Vuokko Koho
 


Kirjasinlajeja, joita on tullut tapailtua


Antiikva

Art Nouveau

Ard Deco
Copperplate

Gootti-Italic
Italic
Labidar Antiikva
Lombardialaiset
Neuland
Pitsiunsiaali
Riimu
Roomalaiset suuraakkoset
Rotunda
Spencer

Annikki Rigendingerin Neljä elementtiä -kurssi Tuusulan Onnelassa juhannuksena 2007
Kommentit