Runebergin tortut

 

Yksi suummista herkuistani sydäntalvella on Runebergin tortut. Niissä pitää ehdottomasti olla karvasmantelia ja kostukkeena punssia. 

 

Taikina

75 g piparkakkuja

4 dl vehnäjauhoja

2,5 dl mantelijauhetta

1,5 dl mantelirouhetta

4 tl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

250 g Juoksevaa Oivariinia

3 dl sokeria

4 munaa

2 dl kevytkermaa

0,5 tl karvasmanteliaromia

 

Kostutus

vettä

sokeria

Punssia

 

Koristelu

sokerikuorrutetta (valmista tai tomusokerista ja vedesta sekoitettua)

vadelmahilloa

 

Hienonna piparkakut ExtraChefillä. Sekoita keskenään piparimurut, vehnäjauhot, mantelijauhe ja -rouhe, kardemumma, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 

Sekoita oivariini ja sokeri Kaapimella ja lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Mausta kasvasmanteliaromilla. 

Lusikoi taikina Amerikanmuffini-vuokiin ja lisää vadelmahilloa tortun keskelle. 

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia ja anna jäähtyä. 

Liuota sokeri kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä. Lisää Punssia.  Anna tekeytyä yön yli. 

Pursota sokerikuottutteella paksu seunus tortun päälle. Anna kuorrutteen kuivahtaa. Täytä keskiosa vadellmahillolla. 

 



Osallistun kuvalla Piani lintu -blogin Makrotex-haasteeseen. Aiheena on Herkullinen. 

Edellinen kuvani haasteeseen


Ohje on muokattu omaan käyttöön Kisunkikissan sivuilta.


Pieni Lintu - MakroTex challenge

Kommentit