Social Media

Runebergin tortut

 

Yksi suummista herkuistani sydäntalvella on Runebergin tortut. Niissä pitää ehdottomasti olla karvasmantelia ja kostukkeena punssia. 

 

Taikina

75 g piparkakkuja

4 dl vehnäjauhoja

2,5 dl mantelijauhetta

1,5 dl mantelirouhetta

4 tl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

250 g Juoksevaa Oivariinia

3 dl sokeria

4 munaa

2 dl kevytkermaa

0,5 tl karvasmanteliaromia

 

Kostutus

vettä

sokeria

Punssia

 

Koristelu

sokerikuorrutetta (valmista kuorrutetta tai sekoita itse tomusokerista ja vedestä)

vadelmahilloa

 

Hienonna piparkakut ExtraChefillä. Sekoita keskenään piparimurut, vehnäjauhot, mantelijauhe ja -rouhe, kardemumma, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 

Sekoita Oivariini ja sokeri Kaapimella ja lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Mausta karvasmanteliaromilla. 

Lusikoi taikina Amerikanmuffini-vuokiin ja lisää vadelmahilloa tortun keskelle. 

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia ja anna jäähtyä. 

Liuota sokeri kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä. Lisää Punssia.  Anna tekeytyä yön yli. 

Pursota sokerikuorrutteella paksu reunus tortun päälle. Anna kuorrutteen kuivahtaa. Täytä keskiosa vadellmahillolla. 

 



Osallistun kuvalla Piani lintu -blogin Makrotex-haasteeseen. Aiheena on Herkullinen. 

Edellinen kuvani haasteeseen


Ohje on muokattu omaan käyttöön Kisunkikissan sivuilta.


Pieni Lintu - MakroTex challenge

Lähetä kommentti

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS