Social Media

Finetec -värikokeiluja

 

Väripallot muuttivat metallirasiaan
 

Ihastuin ajatuksesta tehdä irrallisia värimalleja, joita voi verrata kohteen väreihin. Tämä helpottaa värien suunnittelua ja kokonaisuuden hahmottamista. Löysin vielä metallirasian, johon ympyrän muotoiset välimallit sopivat loistavasti!

Siitä voi olla tietenkin montaa mieltä, onko vanha pastillirasia kaunis. Itse pidän erilaisista metallirasioista ja kehittelen niille usein sopivaa jatkokäyttöä. Tuossakin rasiassa oli aiemmin pehmustus ja kalligrafiateriä.

Jatkoin väriprojektia tekemällä värimalleja Finetec-väreistäni. Olen käyttänyt niitä melko vähän, mutta kylläpäs vaan löytyy näistäkin napeista mahdollisuuksia. 

Värit erottuvat parhaiten mustalla pohjalla

 

 Värejä voi ostaa valmiina setteinä tai yksittäin. Omassa kotelossani on vielä paikka parille värille. 

Tämän hetken värivalikoimani

Värit ovat vesiliukoisia ja sideaineena on arabikumi. Suurin osa omista väreistäni on metallinhotoisia tai helmiäisiä. Uusissa Vibrant-neonväreissä on erityisen näkyvä pigmentti.  Muutamia ns flip-flop -värejä löytyy paletistani myös. Ne vaihtavat väriä riippuen siitä, mistä suunnasta katsotaan. Mielenkiintoinen efekti. 

Värit tulevat parhaiten näkyviin mustalla pinnalla. Olen monet kerrat ihastellut kalligrafiatunnilla, kuinka hienosti muiden kirjoittamat tekstit kiiltävät. Kysellyt vinkkejä värien käyttöön ja luvannut mielessäni kokeilla. Ja tiedät kyllä, kuinka on käynyt... Mutta NYT!

Vihdoin löysin nappimuotoiset metallivärit, jotka toimivat kalligrafiassa. 


2 kommenttia

  1. Kerrassaan upeita sävyjä ja hieno idea malleista... simppelisti löydettävissä (minä myös hyötykäyätn vanhat peltirasiat), mutta laittaisitko kuvaa millaiset värit ovat? Nappeja vai tuubeja, vai jotain muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvä pointti, tietenkin pitää lisätä kuva värinapeista!

      Poista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS