Social Media

Mönkkäri


Nuorison menopelit vaihtavat muotoaan aikojen kuluessa. Omassa nuoruudessani kaduilla pyöri minikokoisia Honda Monkey -mopoja ja tuntui, että kaikilla oli mopo. Tytöillä se tosin ei ollut niin yleistä vielä. 

Mopojen tehot ovat kasvaneet vuosien saatossa, muodot muuttuneet vahvasti. Silti mopo on ollut peruspeli siirtymiseen paikasta toiseen ja on avartanut monen nuoren elinpiiriä merkittäväsi. 

Jossain vaiheessa tuli skootterit. Se on sopivan sievä peli myös tytöille. Pienet renkaat eivät ehkä ole kätevimmät Suomen sorateille, mutta laitteen suosio on vakaa. Tavaratkin saa kätevästi suojaan katteen taakse. 

Jokin aika sitten katuja täytti mopoautot, mutta tuntuu siltä, että niiden käyttö on vähentynyt. Johtuuko kevytautojen tuloa odottavaa liikehdintää. 

Mutta mönkkäri. Se on säilyttänyt paikkansa työkoneena ja vapaa-ajan viihdykkeenä. Osaa ei ole edes rekisteröity maantieajoon, vaan niillä liikutaan luonnossa ja metsäteillä. 

Hyvää juhlapäivää mönkkärin kuljettajalle

1 kommentti

  1. Olen saman pistänyt merkille, että kulkuvälineet muuttuvat kovasti aikojen saatossa. Meidän poika ajelee mönkijällä. Olisi tarkotus nyt hankkia nastarenkaat siihen talveksi, että voi sitä käyttää myös apuvälineenä esimerkiksi lumien aurauksessa. Meillä päin myös trakroilla nuoret liikkuvat melko paljon. https://www.molitor.fi/huolto-ja-varaosat

    VastaaPoista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS