Social Media

Piirustuksia ja maalauksia

 

Järvisommitelma

Piirustus ja maalaus etäkurssilla tehtiin syysloman läksynä veteen liittyvä työ ja valitsin aiheeksi veden kimalluksen ja taivaan. Valitsin paperiin hieman rouheamman pintarakenteen, jolloin kimallus syntyy helposti. Paperin, värien ja siveltimien laadulla on paljon merkitystä, kuten muissakin lajeissa.

Kuvaan tarvittiin yksityiskohta ja sen enempää miettimättä. laitoin purjeveneen. Se kyllä tarvitsisi perämoottorin, koska vesi on tyyni, eikä tuulta juuri ole. Niin sitä pitäisi vähän miettiä, ennen kuin piirtelee mitä sattuu. 

Jokaiseen etäkokoontumiseen kuuluu palaute, jossa käydään läpi tehdyt tehtävät ja niiden hyvät puolet ja kehitysehdotukset. On hurjan opettavaista nähdä muiden tekemiä töitä ja kuulla niiden palautteet. Nähdä, kuinka eri lailla voi saman aiheen toteuttaa. 

Sulkakokeiluja oikealta vasemmalle

Loman jälkeen vaihdoimme aihetta ja lähdimme piirtämään ja maalaamaan sulkia. Oma harjoitukseni etenee oikealta vasemmalle, koska olen vasenkätinen. Tässä järjestyksessä piirros ei sotkeennu niin helposti. 

Vasemmanpuoleinen sulka on piirretty musteella ja hiusterällä. Muuten on käytetty lyijykynää ja vesivärejä. 

Saimme runsaasti erilaisia esimerkkejä ja malleja, joiden mukaan oli helppo suunnitella omia ratkaisuja. Ei ollut tarkoituskaan tehdä luonnonmukaisia sulkia, vaan oli lupa iloitella väreillä ja muodoilla. Se on hauskaa!

Malleja

Tuntuu ihan hassulta miettiä aikaa, jolloin malleja etsittiin kirjoista, kalenterista ja lehdistä, valokuvista. Nyt esikuvia löytyy rajattomasti netistä eri palveluita käyttäen. Toki arvokkaimmalta mallilta tuntuu konkreettinen esine, elävä malli tai itse otettu valokuva. 

Lähetä kommentti

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS