Kukkia Mariskooliin

 


Vanha kurssihaukka bongasi Järvenpään opiston sivuilta kurssin, jossa sommiteltiin kukka-asetelma Mariskooliin. Aivan mahtavaa! Tätä oppia voi soveltaa kesällä luonnonkukkiin ja pihan aarteisiin, mitä nyt kelläkin on saatavilla. 

Kokoonnuimme helmikuisena arki-iltana Järvenpään Kukkataloon omien Mariskooliemme kanssa ja saimme ammattitaitoista opastusta Sallalta. Maljoja oli vaikka minkä värisiä ja pohdimme yhdessä, mistä kukakin on omansa saanut tai ostanut. Osalla löytyi sarja erivärisiä Mariskooleja.

Alussa oli kukkaveitsi, sekatöörit ja kanaverkkoa

Ensin taiteltiin kanaverkosta pallo astian pohjalle. Muovailu oli helppoa, kun ensin taitteli terävät reunat sisäänpäin ja sitten muotoili mytyn Mariskoolian vasten. Verkko ankkuroitiin maljaan kukkateipillä, mutta aivan yhtä hyvin voi käyttää narua tai tavallista teippiä. 

 

Saimme alkuun oksat neilikkaa, freesia, piikkiputkea, kuismanmarjaa ja couscous-kasvia. Lisäksi voi käyttää erilaisia vihreitä, kuivakukkia ja heiniä. Marjaomenapensasta, noitapajua ym. oli saatavilla, tulppaaneja, gerberaa... Vaihtoehtoja oli hurjasti ja innostuin kokoamaan omastani melkoisen viidakon!

Ensin kasvit lajiteltiin ja käsiteltiin asettelua varten. Varret katkaistiin kukkaveitsellä tai leikkureilla uuden imupinnan aikaansaamiseksi. Pidemmistä oksista tulee boheeminpi kimppu, matalammista pyöreämpi. 


 Asettelu aloitettiin vihreistä ja työtä katseltiin joka puolelta. Siitä huolimatta aina tuntui jäävän tyhjiä kohtia tai aukkoja. Joku oksa oli liian pitkä ja toinen liian lyhyt -noooh, sitä ei saanutkaan enää korjattua muuta kuin siirtämällä toiseen kohtaan.

 Kurssilaiset tekivät tarkkaa työtä. Jokainen oksan ja kukan paikka mietittiin tarkkaan. Otettiin pois ja laitettiin paremmin takaisin. En käsitä, miten hienoja kokonaisuuksia siellä tehtiin. Niin mietittyjä ja hillittyjä. Ihan muuta, kuin oma boheemi ja nopea suoritukseni!

Mietin tosin vielä unissani, kuinka aamulla puran koko asetelman ja asettelen sen uudelleen.

 

Mallikimppu

Olen käynyt kukkakursseilla aiemminkin. Joku vuosi tehtiin kokedamaa, toisella kertaa peruskimppua kauden kukista. Pienempinä kokonaisuuksina olen ollut kokoamassa trash-kimppua ylijäämäkukista. Kranssiakin ehkä -vai oliko se vain suunnitelmissa?

 

Tämän illan opit tulevat varmasti käyttöön. Mariskoolin kanaverkko on egologinen rakenne, johon saa rakennettua joka kerta erilaisen kokonaisuuden kauden kukista.

Pieni Lintu - MakroTex challenge

10 comments

 1. Kiitos vinkeistä. Todella kaunis lopputulos🌸. Ihania kukkia ja niin kauniisti sommiteltu. Oikeen silmänilot💚
  Todella kiva idis kesällä tehdä myös luonnon kukista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Aion kokeilla kotona, saanko yhtä kauniin asetelman aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kukka-asetelma.Niin keväiset värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keltainen ja vihreä tekevät niiin hyvää kevättä odotellessa!

   Poista
 4. Mikä ihana tapa aloittaa helmikuu oppimalla jotain uutta.

  T. Täysin arkista vol.2

  VastaaPoista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Nyt tulee niin paljon spämmiä, että hyväksyn kommentit ennen julkaisua.