Social Media

Neulahuovutusta pienellä porukalla

 

Neulahuovutusta muottia apuna käyttäen
 

Kokoonnuimme viikonloppuna talon kerhohuoneelle huovuttamaan yhdessä. Suurin osa porukasta oli talon omaa väkeä, mutta saimme pari vahvistusta mukaan ryhmään. 

Artesaani Mia Kämppi Tuusulasta tuli vetämään neulahuovutuksen työpajan ja näytti samalla esimerkkejä, millaisia huovutustöitä hän on tehnyt. Saimme yksityiskohtaiset ohjeet ja opastuksen kädestä pitäen. Välillä oli taukojumppaa.

Mia Kämppi

Saimme lainata Mian huovutusneuloja ja osalla olikin omat neulat ja tarvikkeet mukana. Villaa oli monenväristä ja useamman laatuista. Kotimainen villa on parasta ja huopuu hyvin. Villan ja huovutusneulan lisäksi tarvitaan alusta, johon neula uppoaa kolhiintumatta. Tähän käy tavallinen superlon tai varsinaisesti neulahuovutukseen suunnitellut alustat.

Huovutimme sydämiä, perhosia ja enkeleitä piparimuotteja apuna käyttäen. Tyyli oli vapaa ja lopuksi jokainen arvioi toisen tekemän työn hyviä puolia. 

 

Huovutusneulassa on pieniä väkäsiä, jotka tarrautuvat villaan ja tiivistävät sitä, kun sen läpi pistellään. Näin villa saadaan huopumaan pikkuhiljaa joka pistolla. Jos halutaan huovuttaa suurempia pintoja, voidaan avuksi ottaa sarjaneula. (Wikipedia)

Mian mallien lisäksi ideoita voi ammentaa paikalle tuoduista kirjaston kirjoista. Netistä löytyy valtavasti esimerkkejä ja ohjeita paitsi lampoloiden sivuilta, myös mm YouTubesta ja Pinterestistä. 

Sattumalta Järvenpää-talon Galleria Järnätissä aukeaa juuri Suomen huopayhdistys Filttin näyttely Häviävä luonto. Lisäksi Järvenpään Käsintekijöiden Villa Cooperissa on Ritva Matintalon Jänölästä Jäämerelle -näyttely, jossa on myös huovutettuja hahmoja.

Tarjolla oli nimipäiväsankarin tekemään kinkkupiirasta ja runebergin torttuja.

Lopuksi vielä malleja Mian tekemistä huovutustöistä. Monenlaista voi tehdä ja vain mielikuvitus on rajana. 

Huopakuvioon voi yhdistää ompeleita ja koristeita

Pikkukisukoiden nenänä on helmi

Huovutus kankaalle


2 kommenttia

  1. Voi,kuinka ihania huovutus töitä❤
    Pitäisi verestää muistoja ja tehdä joku huovutustyö. Joskus olen tuota kokeillut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tee ihmeessä, huovutus on hauskaa!

    VastaaPoista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS