Mustikanoksa Inktense-puuväreillä ja vedellä |
Tällä kertaa kalligrafien kiertokirjaan halutiin ruokaohjeita. Vuoden aikana näistä kertyykin pieni reseptikirja saajalleen.
Talkkunamustikkapiirakka |
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl talkkunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
100 g voita
2 dl kermaviiliä tai Bulgarian jogurttia
Päälle
7 dl mustikoita
0,75 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Sulata voi anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet ja lisää voisula ja kermaviili/ruokajogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuoan (halkaisija 27-28 cm) pohjalle ja reunoille.
Riko osa mustikoista haarukalla. Lisää sokeri ja perunajauho. Kaada täyte pohjalle.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Lähde: Valio
talkkuna, piiras, leivonnainen
Lähetä kommentti
Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!