Social Media

Mustekokeilukirja

 

Mustekokeilukirja

Se oli tuttua, että erilaiset musteet toimivat erilailla kalligrafian näkökulmasta. Mutta tällä kertaa tuli testattua eri musteita samanlaiselle paperille samanlaisilla terillä. Tulos yllätti!

Vanhat inhokkimusteet pitivät paikkansa, mutta muutama laatikosta löytyvä muste nousi esiin hyvänä valintana. En vain ollut miettinyt niiden käyttöä. Ja värivalikoimaan on kertynyt vuosien saatossa huomattavasti enemmän, kuin mitä tulee käytettyä. 

Käytin kokeilussa Fabrianon Accademica 160 gm2 paperia ja terinä Brausen 2 mm ja 5 mm tasateria, sekä hiusterää. 

Olen ehkä turhaan pelännyt akryylimusteiden käyttöä. Niiden kanssa pitää vain olla tarkkana, että pesee välineet huolella käytön jälkeen.

Valkoinen väri on haasteellinen. Jotkut musteet eivät ole riittävän peittäviä, jotkut kuivuvat liian nopeasti, jotkut ovat rakeisia. Omaksi suosikiksi osoittautui Dr. Ph. Martin's Pen White fot technical pens or airbrush tai saman toimittajan Bleed Proof White. Myös Talen'sin Drawing Ink Tekenintk Ausziehtusche oli varsin hyvä valkoinen väri. 

Tällä kertaa jäi vielä kokeilematta guassit, vesivärit ja vaikka helmiäis/metallivärit Colirolta. Koska kokosin sivut kirjansidontaruuveilla, voin lisätä uusia sivuja kirjaan helposti.

2 kommenttia

 1. Jestas mitä kaikkea oletkaan ennättänyt - loihtinut, kokeillut ja saanut aikaan.
  En tiedä miksi blogisi lukeminen kännykällä "pomppii" ja siksi ei ole tullut pitkään aikaan jätettyä "mitään jälkiä" käynneistä... nyt pitkästä aikaa kotikoneella aamuöiten "kivun lievitykseksi" kahlasinkin koko joukon töitäsi läpi - kiitos, viihdyttävää, upeaa ja todella monipuolista!! Hurmaavaa helmikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pomppiiko, kiitos palautteesta! Hyvä tietää, pitää ehkä miettiä mitä sille voisi tehdä. Kiitos kauniista sanoistasi -aina jotain pitää yrittää.... Ihanaa loppukuuta sinullekin!

   Poista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS