Social Media

Linnunpöntöt telkälle ja kottaraiselle

Linnunpönttö telkälle ja kottaraiselle

Telkänpönttö on varsin iso. Laitoin kuvaan mittasuhteeksi kahvipaketin. Koko on sentteinä 24 cm x 57,5 cm x 28,7 cm ja lentoaukko 11 cm. 

Toinenkin pönttö on varsin iso ja tarkoitettu kottaraisen kokoluokan linnuille. Mitat 37x22x20 cm ja suuaukon koko noin 4,6 cm

Molemmissa pöntöissä on takaseinässä valmiit kiinnityskoukut narulle. 

Pöntöt on maalattu Pika-Teho/Vinha talomaalilla ja kuvat akryyliväreillä. Kuvat on suorattu vesiliukoisella ulkolakka Helo 20 Aqualla.

Koristeina kuljenmiekkoja

Tiesitkö: Telkkä on Kalevalan sotka, jolla on tärkeä osa maailman luomisen runossa. Nykyiset sotkat, tukkasotka, lapasotka ja punasotka ovat saaneet telkältä tuon yhteisen sotkanimensä. Viron kielessä telkkä on edelleen sotkas.

suomenluonto.fi

 

6 kommenttia

 1. Kyllä kelpaa noin kauniissa pöntöissä asustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen nyt maalaillut pönttöjä muutaman vuoden ja näitä valtavia telkänpönttöjäkin on mennyt muutama.

   Poista
 2. https://metsastajalehti.fi/riista/sijoita-telkanpontto-viisaasti/ Pönttöjen mukana pitäisi olla ohjeet, että ne olisivat oikein täytetty, tehty ja sijoitettu. Kaikki "uudet" lintuihmiset eivät välttämättä tajua, että esim. telkkä ei kanna pesänsä pohjalle pehmikettä tai että etuseinän pitää olla röpelöinen, jotta poikaset pääsevät kiipeämään tai että pohjassa on reikiä, joista vesi valuu pois. :) Ovat tosi kauniita nuo maalauksesi. Asuisin pöntöissä mielelläni, jos olisin lintu. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! En ole tuollaiseen törmännytkään ennen.

   Laitoin kyllä näiden pönttöjen saatteeksi kirjeen, jossa oli pönttöjen suositellut sijainnit ja ripustuskorkeudet BirdLife Suomen ohjeiden mukaan. Myös maininnan, että telkänpönttöön on hyvä laittaa reilut 5 cm sahanpurua, turvetta tms kuiviketta. Mietin jälkeenpäin, että ehkä jyrsijöille tarkoitettu olkikuivike saattaisi toimia myös.

   Kiitokset kauniista sanoistasi! Toivotaan, että linnut löytävät uuden pesät.

   Poista
 3. Kauniita pönttöjä. Onko sinulla omassa pihassasikin näin upeasti koristellut pöntöT?
  Minäkin teen pönttöjä, mutta aivan vain raakalaudasta pikkulinnuille. En osaa yhtään koristella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kiva kuulla, että teet myös linnunpönttöjä. Minähän siis vaan maalailen, tilaan valmiit pöntöt paikalliselta opiskelijalta.

   Lintuja on niin kiva seurata. Tänään näimme pikkumiehen kanssa muuttoreissulla olevia joutsenia järven rannassa.

   Asun kerrostalossa, joten ei ole mahdollisuutta laittaa pönttöjä omaan pihaan. Äidille olen tehnyt ja olen myynyt näitä netissä ja markkinoilla.

   Poista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS