tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulupuuro



Oletko sinäkin tuskaillut joulupuuron kanssa? Hääräillyt hellan ääressä pitkän keittoajan, hämmentänyt, ettei puuro pala pohjaa ja kuitenkin se palaa pohjaan.
 
Kokeilepa valmistaa puuro UltraPro-uunivuoassa, kansi väärinpäin, jolloin puuroon ei tule kuorta, kuten uunipuurossa yleensä. Mittaa UltraPro 3,5 l vuokaan 3 dl puuroriisiä, 1 tl suolaa, kanelitanko, manteli ja 1,2 litraa kiehuvaa vettä. 
 
Anna kypsyä uunissa 200 asteessa puoli tuntia. Lisää 3 dl kuohukermaa ja poista kanelitanko, sekoita ja laita vielä hetkeksi uuniin.
 
Jos haluat uunipuuroon kuoren, jätä kansi pois tai ohuemman kuoren saat laittamalla kannen oikein päin. Helppoa kuin heinänteko. 
 
 

Lähetä kommentti