Feta-tomaattipiirakka


 

 

Pohja

3 tl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl Oivariini juoksevaa

2 rkl vettä

 

Täyte

2 munaa

1 prk ranskankermaa

200 minitomaatteja

100 g fetaa

mustapippuria

suolaa 

basilikaa 

    1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Vaivaa tasaiseksi
    2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille
    3. Sekoita kanamunien rakenne rikki kulhossa ja kaada joukkoon kermaviili ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
    4. Levitä piirakkapohjalle ensin fetakuutiot/ murennettu feta ja osa halkaistuista kirsikkatomaateista. Kaada sitten täyte päälle ja asettele vielä muutama kirsikkatomaatti leikkuupinta ylöspäin täytteen joukkoon.
    5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Koristele revityillä basilikan lehdillä ja anna hetki jäähtyä!
  1.  

 

Kommentit