Social Media

Kalligrafiaa kuvahaasteeseen


 

Makrotex -haasteen viikon teema on harrastus. 

Olen harrastanut kalligrafiaa vuosituhannen alusta, mutta kehittymiseen on ollut parikin haastetta. Olen vasenkätinen ja kirjoitan kalligrafiaa oikealla kädellä, josta puuttuu käsialan tuki. Toinen onkin hankalampia olen ollut aika laista harjoittelemaan. Kirjoittamisen kehittymisessä toistot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Nyt olen (taas...) päättänyt ottaa härkää sarvista ja ruveta reippaasti treenaamaan. 

Tänä syksynä olen löytänyt kalligrafian etäkurssit. Aivan mainiota, kun ei tarvitse matkailla minnekään, mahdollisesti maksaa majoituksista ym. Ei haittaa, onko hyvä päivä vai huono päivä. Oman pöydän ääressä voi oppia ja usein vileä niin, että jos et oikeaan aikana pääse osallistumaan, niin nauhoite pelastaa.  


Edellisen tähän haasteeseen ottamani kuvan näet täältä.

12 kommenttia

 1. Your calligraphy is very beautiful and I love the photos of your nibs and ink well.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia!
  Onpa uniikki harrastus. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hermoa pyytää, mutta on palkitsevaa silloin, kun tuntuu että kehittyy.

   Poista
 3. Hienoja! Erikoinen harrastus! Varmaan tosi kiva, pitäisköhän kokeilla joskus....?

  VastaaPoista
 4. Kuvasi on nostalgisen ihana! Kalligrafia vasenkätiselle voisikin olla sotkuista :) Olen itse kirjoittanut kymmeniä hääkutsuja, ja todella tykkäsin, hiljaisuus ja teränrapina on rauhoittavaa. Ja jos työ onnistuu, niin sitä parempi. Kirjoitin kerran aivan aitoa suomalaista kaunokirjoitusta, ja se oli amerikkalaiselle morsiamelle mieleen, toisenlaista, uniikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaan hei! Suomalainen kirjaimisto eroaa heidän Copperplatesta ja Spenceristä. Jenkeissä on pitkät perinteet tässä lajissa.

   Poista
 5. Oi mikä ihana harrastus, joka tuottaa todella kaunista jälkeä.

  Täysin arkista

  VastaaPoista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS