Eucalyptusta ja kalligrafiaa

Eukalyptuksen oksa ja kalligrafiateriä

Otin nipun kuvia, joissa on lähtökohtana pastellisävyt ja toisto / kuvaelementtien rytmi. Kohteena on eukalyptusoksa ja sen varjoihin asetetut kalligrafiaterät.

Eukalyptus on trendikäs kasvi. Siinä on kauniit harmaanvihertävät lehdet, joissa valo ja varjo leikittelevät hauskasti. YouTuben ja Instagramin tapaiset palvelut tarjoavat tällä hetkellä reilusti ohjeita eukalyptuksen maalaamiseen. 

Kynä ja terät on aseteltu lehtien varjojen mukaisesti

Sanalla pastelli tarkoitetaan vaaleita, valkopitoisia värejä esimerkiksi vaatteissa. Valkoinen näkyy mielestäni eucalyptuksen lehdissä ikäänkuin kalvona kasvin pinnassa. 

Kollaasi

Toinen haaste on toiston kuvaaminen sommittelukurssia varten. Toiston tarkoituksena on usein selkeyttää ja yksinkertaistaa kuvaa. Se on sommittelun muoto, jossa etsitään rytmiä ja tasapainoa.  

Tässä tapauksessa hain toistoa asettamalla kasvin aiheuttamien varjoihin harrastukseeni liittyviä vanhoista kalligrafiateristä. Sain jossain vaiheessa hieman kolhiintuneen laatikon ennen vanhaan käytettyja teskstausteriä. 

Aarteeni, hopeinen kynänvarsi, jossa on isäni syntymävuosi 1934 -nimi ei tosin tästää, eikä muita yhtymäkohtia henkilöön ole

Kursseilla tapaa vielä henkilöitä, jotka ovat kirjoittaneet terillä ja musteella kouluissa. Toki muuallakin, mutta harvemmin tulee puhetta tästä kokemuksesta. Musteella kirjoittamisen taito on pahasti katoamassa, eikä sidostettu kirjoitusta, kaunokirjoitusta, edes opeteta Suomen kouluissa enää. 

Harrastukseni taitaa olla katoava osa kirjoittamisen historiaa. Nykyiset kalligrafit ovat taiteilijoita, joiden työ ei ole niinkään asioiden dokumentointi, vaan visuaalisten kokemusten synnyttäminen.On aivan ihanaa katsella ja saada ideoita taitavien kalligrafien töistä. 

#makrotex #sommittelu #valokuva #vantaanaikuisopisto #linssinläpi #kuviasuomesta #photobypiak #kalligrafia #hopeakynä


Pieni Lintu - MakroTex challenge

Kommentit

 1. Kauniisti sommiteltuja kuvia. Mielenkiintoinen tuo eukalyptus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen nyt jotenkin tykästynyt varjoihin ja valoihin. Niitä tässäkin asettelun mietin.

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Tykkään kovasti harmaanvihreistä eukalyptuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä olen kanssa oikeastaan viimeisen vuoden aikana "löytänyt" nämä lehdet ja oksat. Ei mitään hajua, miltä kasvi näyttää muuten! Pitänee googlata :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Lehdet oli niin kivasti vinksallaan, että varjoilla oli kiva leikkiä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti? Lyhytkin palaute piristää mieltä!