Social Media

Mullanvaihdon aika -vaikka sitten myöhässä

 

Palmuvehka saa uuden ruukun

Viikonloppuna oli kevätpäiväntasaus ja päivät alkavat lämmetä viileämmän jakson jälkeen. Kevään merkkejä on ilmassa!

Nyt on sopiva päivä vaihtaa kukkamullat. Se pitäisi ehkä tehdä jo aiemmin, mutta nyt ollaan keskimäärin oikeassa ajassa, kun vertaa aiempaan käytäntööni. Kun asuin omakotitalossa, rivitalossa ja kerrostalon pohjakerroksessa, vaihdoin viherkasvien mullat kesäkuussa, samaan aikaan kun istutin kesäkukat. Se kävi kätevästi terassilla, ei tarvinnut olla niin tarkka mullan kanssa. 

Vasemmanpuoleinen Pentikin Vekki-sarjan amppeli on 2000-luvun alusta ja toinen 1970-luvulta

 

Innostuin viherkasveista teini-ikäisenä. Huoneessani ei ollut ikkunalautaa tai muutakaan sopivaa tilaa ikkunan edessa, mutta vanhempani laittoivat kattoon muutaman koukun amppeleja varten. Muistan, kun kävin useampanakin launtaipäivänä fillarilla Pitkäsen kukkakaupassa katselemassa sopivia kasveja. Joskus ne menestyivät paremmin, joskun -hmmm, ei ihan niin hyvin. 

Uusi ruukku tuli jo tarpeeseen

 Nyt on sopivasti multaa kynsien alla. En erityisemmin kaipaa haravointia ja rikkakasvien kitkemistä, joita ei kerrostalossa tarvitse tehdä. Viherkasvien mullanvaihto on juuri mulle sopiva tapa päästä lähelle luontoa. Rentouttavaa ja kätensä tuloksen näkee heti. Sitten vain innolla odottamaan, kuinka kasvit innostuvat uudesta voimasta ja mahdollisesti isommasta ruukusta. Kerroin kukkienhankintaoperaatiostani kolme viikkoa sitten. Voit lukea siitä täältä. 

Myös silloin osallistuin Makrotex-haasteeseen. Muutama viikko mennytkin kukkateemalla. Pieni Lintu - MakroTex challenge

6 kommenttia

 1. Itse en ole koskaan ollut multasormi ja ihmettelen aina, miten jotkut saavat kasvit kukoistamaan, ihan niin kuin sinunkin kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos. Kyllä tää mullakin on ihan sattuman varassa, mikä menestyy. Jostain tulee komea yksilö ja toinen kuolee. Hmmm, yleensä kuivuu :D

   Poista
 2. Hyvinvoivan näköiset kasvit sinulla.
  Minä keskityn enemmän ulkokukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ulkokukat on hienoja. Vanhoja perennoja ja uutuuksia, komeita kesäkukkia. Valikoimaan löytyy ja puutarhoissa hulinaa, kun kelit lämpenee!

   Poista
 3. Kevään merkki se on tämäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, vaikka onkin enemmän omaa tekemistä kuin luonnon puhkeamista kukkaan. Näillä puuhilla se kevät tulee, vaikka ulkona sataisi räntää ;)

   Poista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS