Social Media

Kurssi etenee

 

Tänään maalasimme pisaroita vedessä

Kuviskurssi etenee mukavasti. Olen ollut pariin kertaan yksityisohjauksessa videopuhelulla ja oppinut ihan uusia tekniikoita. Monilla kursseilla olen käynyt, mutta koskaan ei ole ollut mahdollisuutta saada kerralla pidemmän aikaa henkilökohtaista opastusta. 

Kun opettaja on ammattilainen, hän osaa asettua kunkin opiskelijan lähtötasoon ja tarjota juuri oikeantyyppistä ohjausta. Monilla kursseilla on se haaste, että kurssilaiset ovat kovin eritasoisia, luonnollisesti. Silloin yhteinen opastus on helposti joko liian vaativaa tai vanhaa toistavaa. 

Osaamistason lisäksi myös motivaatiolla ja mahdollisuudella/halulla panostaa kurssiin, on merkitystä. Kunnianhimoinen opiskelija harjoittelee ja hioo taitojaan viimeistä piirua myöden. Joku ottaa rennommin ja fiilistelee uusia asioita kokeiltaessa. Sunnuntaimaalarina minulle riittää, kun kehityn pikkuhiljaa ajan kanssa. 

Olen tähän mennessä käynyt lähinna taidekursseja, joissa annetaan yhteinen aihe, saadaan ohjausta silloin tällöin kurssin aikana ja palautetta yhteisesti tunnin jälkeen. Pidän yhteistä palautetta erittäin hyvänä, mutta siinäkään ei voi ja ehdi paneutua töihin kovin hyvin. Koen hyödyllisenä palautetta kesken työn tekemisen. 

Ryhmän merkitys kurssin onnistumiseen on suuri. On valtavan kiinnostavaa ja opettavaista katsoa, mitä muut ovat tehneet. Siinä saa ideoita tuleviin töihin ja näkee, kuinka muut ovat samoja ohjeita soveltaneet. ryhmän osallistuminen opetukseen kannustaa parempiin suorituksiin. 

Järvenpään opiston Piirustus ja maalaus etäohjauksessa -kurssilla yhdistyy yhdessä tehtävät harjoitukset ja henkilökohtainen opetus. Annetut tehtävät ja omat työt, joihin saa apua ja palautetta yksityisohjauksessa. 


 

Olemme maalanneet syksyn lehtiä, niiden heijastuksia veteen ja sadepilviä ja sadetta. Tällä kertaa on vuorossa pisarat vedessä. Tehtävä jakautuu kahdelle viikolle, kun ensin harjoitellaan maalaustekniikkaa ja sitten tehdään lopullinen työ. 

Materiaalit on jaettuna verkkoon. On malleja, on tekniikoita ja esimerkkivideoita, joiden perusteella on helppo jatkaa, vaikka joku opetuskerta jäisi väliin. 


Kiitos Anna Matikainen, olet mestari!

Lähetä kommentti

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS