Social Media

Katuharja auringonkukka

 

Koristemaalattu katuharja
 

Oletko koskaan miettinyt, miten maalata katuharja? Suosittelen ostamaan harjaosan ja varren erikseen. Molempia löytyy eri kokoisina ja harjaksia eri värisinä. 

Tässä on käytetty kotimaista Sini-harjaosaa, joka on avainlipputuote ja kestää hyvin pohjoisia olosuhteita. Harja on puurunkoinen ja siinä on PET-kuitua, joka voidaan hävittää polttamalla.

Harja kannattaa maalata ensin ulkomaalilla, jotta se kestää sään vaihteluita. Itse käytän vesiliukoisia Tikkurilan Vinhaa tai Pika-Tehoa, jota saa sävytettynä myös pienissä 0,225 l pöntöissä. Maalit saa sävytettyä mieleiseesi sävyyn. Olen valinnut pääasiassa perinteisiä talomaalien sävyjä omiin harjoihini. 

Pika-Teho on ollut suomalaisten valinta talon ulkomaaliksi jo vuodesta 1965. Kiiltoluokaltaan himmeä, öljypitoinen vesiohenteinen Pika-Teho sopii käsittelemättömien pintojen maalaukseen. Maalipinta on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 2–4 tunnin kuluttua maalaamisesta – sääolosuhteista riippuen. Työvälineet pestään vedellä.

Kuvat olen maalannut harrastaja/taidekäyttöön tarkoitetuilla akryylimaaleilla. Koristeluun voi käyttää myös kangasta tai jopa selvettiä. Jälkimmäistä en ole koskaan kokeillut, mutta tarina kertoo, että silläkin tavalla voi räätälöidä harjan mieleisekseen. 

Kun maalaus on valmis ja kunnolla kuivunut, kiinnitä harjaosa ja varsi toisiinsa. Harja kannattaa ruuvata kiinni varteen, koska muuten se saattaa irrota. 

Harjanvarret olen koristellut teemaan liittyen

 Olen maalannut varren koristeet vasta, kun varsi on jo kiinnitetty. Silloin on helppo keskittyä varren etuosan koristeluun, kun harja pysyy paikallaan. 

Tämän jälkeen katuharja lakataan ulkolakalla. Itse käytän vesiliukoista Helo Aqua -lakkaa.   

 

 

Mitä vinkkejä sinulle tulee mieleen harjanmaalaukseen liittyen?

2 kommenttia

  1. Ihania nämä sinun käden taidoilla tehdyt.
    Maalauksilla saa kivan pirteän näköiseksi,siistejä ja taidolla tehtyjä.
    Ihana tämä auringonkukka harjakin.
    Iloa ja aurinkoa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi ja mukavaa viikonloppua venetsialaisten merkeissä sinne ihanaan puutarhaasi!

    VastaaPoista

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!

Instagram

Theme by STS