Translate

Art Journal -päiväkirjan aloitus

 

Osallistuin neljän päivän mixedmedia-kurssille, jossa ranskalainen @lalymille opasti vaihe vaiheelta tekemämme aukeaman Art Journal -kirjaan. 

Käytössäni ei ollut sopivan paksulla paperilla varustettua, riittävän isokokoista kirjaa, tein sellaisen itse. Taitoin A3-kokoisesta Fabrianon MixedMedia -paperista A4-kokoisen vihkon ja sidoin sen viisipistesidoksella. 250 grammainen paperi kestää jonkin verran myös vettä ja pysyy ryhdikkäänä erilaisten tekniikoiden käytössä.  

Kirjan kannet on tehty nahkapaperista

 

Tehtävään liittyi paljon symboliikkaa ja vertauksia. Aluksi oli hiljentymishetki kynttilöineen ja monet kuvan elementit kuvastivat tiettyä ominaisuutta tai luonteenpiirrettä. 

Aloitimme kirjoittamalla tyhjälle sivulle ajatuksia, jotka sitten peitettiin tummalla, sotkuisella kerroksella. Tämä kirkastettiin vaaleilla akryyliväreillä. Näistä kerroksista ei jäänyt juuri mitään näkyviin. Ehkä niitä olisi voinut jättääkin enemmän jäljelle. 

Kollaasikerros oli mielenkiintoinen. Ensin määriteltiin kuvaan horisontti ja sitten liimasimme Matte Medium -aineella mieleisiä papereita ja lehtileikkeitä tms sivun alaosaan. Mulle tuli jo tässä vaiheessa tunne, että kohta on valmista!

Myös taivasosuus tehtiin kollaasiksi, mutta vaaleammilla väreillä. Tähän päättyi ensimmäisen päivän video ja intuitiivinen prosessi oli valmis. 

Toisena päivänä tehtiin enemmän suunniteltua työtä. Valittiin sivun keskipisteeseen hahmo, joka kuvaa lentoonlähtöä tai siipien kantamista.

trust your wings

  Tässä jatkossa myös ohjaajan sisäinen kriitikko alkoi nostaa päätään ja hänelle tuli olo, että kokonaisuus ei toimi. Hän rauhoitteli itseään ja meitä, että se on ihan normaalia ja tavanomaista. Siitä ei pidä huolestua, jos kuva ei näytä prosessin aikana mieluisalta. Lisää kerroksia vaan ja työ on kuin uusi!

Kolmantena päivänä sivu koottiin yhteen pienillä yksityiskohdilla ja koristeilla. Viimeistelyyn käytettiin runsaasti aikaa ja erilaisia välineitä. Olen tässä aika huono ja skippasin aika monta ohjattua kohtaa. 

Harmi, sillä tämä työvaihe on erityisen tärkeä! Viimeistelyssä luodaan oma kädenjälki ja tehdään työnjäljestä tunnistettava. 

Art JOurnal Online Retriet oli neljänä päivänä julkaisu videopaketti, jossa oli 4 tuntia hyvin valmistelua ja tuotettua ohjausta englannin kielellä.


#artjournalwithlaly @lalymille


2 comments

Kerro mitä ajatuksia postaus herätti?
Kaikki palaute kiinnostaa!